Zgomotele mari creste riscul fata de probleme cardiace

    Home  /  Curiozitati  /  Zgomotele mari creste riscul fata de probleme cardiace

Zgomotele mari creste riscul fata de probleme cardiace Image

Zgomotele mari creste riscul fata de probleme cardiace

Expunerea la zgomote poate avea legatura cu cresterea riscului de probleme cardiace. Conform unui studiu recent realizat, cercetatorii au descoperit ca oamenii care sunt expusi pe termen lung la zgomote atat la lucru cat si in timpul liber prezinta un risc mai mare de a avea probleme cardiace. Oamenii de stiinta au descoperit legatura la oamenii in varsta care au probleme cu boala care este cauzata de expunerea la zgomot pe termen lung.

„In comparatie cu oamenii care nu au probleme cu auzul, cei care aud foarte slab, au riscul a dezvolta o boala cardiaca”- sustine autorul studiului de la Universtitatea Kentucky, Colegiul de Sanatate Publica in Lexington, doctorul Wen Qi Gan. Doctorul Gan si colegii acestuia de munca au scris in revista americana ” Occupational and Enviromental Medicine” ca expunerea la zgomot, in special cele de la locul de munca au legatura cu bolile cardiace si cresterea tensiunii.

Studiul insa, nu a mentionat istoricul medical al fiecarui individ, la ce zgomot a fost expus, acesta bazandu-se, in shimb, pe presupunerea ca oamenii sunt expusi la un nivel mediul de decibeli din mediul fiecarui individ.

Legatura dintre zgomot si boli cardiace

Pentru a cerceta conexiunea intre bolile cardiace, oamenii de stiinta s-au uitat la datele a 5.223 de participanti din sondajul de opinie a sanatatii nationale din perioada 1999 pana in 2004. Participantii au fost intre varstele de 20 pana la 69 de ani. In concluzie, oamenii care sufera de pierdere de auz la ambele urechi sunt mai expusi de a avea probleme cardiace.

Doctorul Gan sfatuieste ca sa evitam , sa eliminam si sa reducem  expunerea cu excesivitate la zgomot atat acasa cat si la serviciu. ” Folosind aparatori de ureche si dopuri de urechi, putem reduce expunerea la zgomot „, a informat Dr. Gan in revista Reuters Healts. Cu toate acestea , Dr. Gan sustine ca are nevoie de mai multe dovezi pentru a demonstra ca expunerea la zgomote inalte poate creste riscul a de a avea probleme cardiace.

Autor | admin Comentarii | 0 Data | octombrie 8, 2015

leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *