Alzheimer se transmite prin sange?

    Home  /  Sanatate  /  Alzheimer se transmite prin sange?

Alzheimer se transmite prin sange? Image

Alzheimer se transmite prin sange?

Potrivit unui nou studiu, oamenii de stiinta au descoperit ca afectiunea Alzheimer poate fi transmisa prin sange in unele cazuri. In cadrul unui studiu realizat de oamenii de stiinta din Londra de la University College, acestia au analizat creierele persoanelor care au murit din cauza bolii Creutzfeldt-Jacob si au observat ca 7 din 8 decedati analizati au prezentat semne ale maladiei Alzheimer.

Persoanele decedate analizate au prezentat o serie de depozite de placi amiloide in creier- acesta fiind un prim simptom al bolii Alzheimer. Insa, lucrul si mai surprinzator a fost acela ca pacientii analizati aveau varste cuprinse intre 31 si 51 de ani si nu aveau niciun caz de Alzheimer in familie. In urma aprofundarii analizei, oamenii de stiinta au presupus ca boala ar fi putut fi transmisa in urma unor proceduri medicale.

Astfel, cercetatorii banuiesc ca afectiunea Creutzfeldt-Jacob s-a transmis prin intermediul unor proteine contaminate in urma unor injectii cu hormoni de crestere. Chiar daca ceea ce au descoperit cercetatorii britanici este absolut uimitor, o serie de alte studii trebuie sa se realizeze pentru a se concluziona daca acesti pacienti ar fi ajuns sa dezvolte Alzheimer.

Autorul studiului sustine ca aceste rezultate sunt extrem de alarmante si sfatuieste oamenii sa nu evite realizarea unei interventii chirugicale necesare doar pentru a scapa de riscul de infectie. Totodata, acesta avertizeaza ca pacientii trebuie sa se intereseze daca mediul unde va urma sa se faca procedura este unul steril.

Ce este boala Creutzfeldt-Jacob?

Creutzfeldt-Jacob reprezinta o afectiune transmisibila atat in cazul oamenilor cat si a animalelor. Aceasta afectiune a aparut in trecut in randul celor care practicau canibalismul, iar la nivel mondial se inregistreaza un caz la un million, fiind mai frecventa in Europa. Este o boala degenerativa si prezinta simptome care se aseamana extrem de mult cu cele intalnite la Alzheimer si dementa. Printre simptomele care pot sa apara se afla tulburarile de alimentatie si de somn, lipsa de concentrare, pierderea memoriei si a vederii si modificari foarte mari in comportament.

Autor | admin Comentarii | 0 Data | septembrie 25, 2015

leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *