Tipuri de frauda in asigurari

Tipuri de frauda in asigurari Image

Tipuri de frauda in asigurari

Cat de departe pot merge unii oameni pentru a stoarce bani de la companiile de asigurari? Veti ramane suprinsi pana unde se poate ajunge pentru un ban facut usor.

Sistemul de asigurari este afectat si el de frauda, existand pierderi uriase an de an. Este o infractiune care nu afecteaza doar companiile de asigurari, ci si detinatorii de polite, prin majorarea primelor de asigurare ca urmare a pierderilor cauzate de frauda.

Frauda este prezenta peste tot, in fiecare sector de activitate, drept urmare este responsabilitatea noastra sa sesizam orice ni se pare suspect, pentru ca in cele din urma, dupa cum am spus mai devreme, toti avem de suferit de pe urma acestui fel de infractiuni.

Frauda in asigurari ia multe forme, printre care cea mai uzuala o gasim la asigurarile auto. Astfel avem diverse cazuri:  – raport fals de furt – in realitate, proprietarul dezmembreaza masina sau o vinde pe piese, nemaifiind posibila dovedirea existentei acesteia, astfel proprietarul incaseaza banii; – raportarea unui fals accident – nu toate sunt conforme cu realitatea, unele accidente sunt regizate intentionat, pentru a stoarce bani de la companiile de asigurari; – victima care acuza ca a fost lovita de o masina ce a fugit de la locul accidentului, prezentandu-se la compania de asigurari pentru a incasa remuneratia.

Astfel de cazuri de frauda sunt prezente de asemenea la asigurarile de locuinta. Aici proprietarii au diferite modalitati pe care aleg sa fraudeze asigurarile: – raporteaza stricaciuni mai mari decat cele reale pentru a incasa o despagubire mai mare; – falsifica spargerea locuintelor sau declara furturi in mod nejustificat; – incendiaza proprietatea pentru a incasa despagubirea, caz valabil atat pentru persoane fizice cat si pentru persoanele juridice, pretinzand ca o parte externa a provocat incendiul si multe altele.

De asemenea nu este omis nici sectorul asigurarilor de sanatate si cel al asigurarilor de viata, unele persoane ajung pana in punctul de a-si inscena propria moarte pentru a ajunge sa incaseze apoi despagubirea prin diverse metode. Pentru toate aceste modalitati de frauda trebuie sa se sesizeze si sa actioneze in consecinta si cu responsabilitate inspectorii de daune repartizati pe fiecare domeniu, intrucat oamenii sunt foarte inventivi cand vine vorba de a pacali companiile de asigurari sa ofere despagubiri mai mari sau pentru evenimente nejustificate.

Autor | admin Comentarii | 0 Data | septembrie 5, 2014

leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *